luni, 10 iunie 2013

Piramidele de la Giza si Tronul

Piramidele din Egipt atrag mii si mii de turisti. Maretia, frumusetea si armonia lor scot in evidenta calitatile arhitectului, ale constructorilor si celui ce a comandat aceasta lucrare.
Sa stai la baza unei Piramide realizata din piatra cu dimesiuni atat de mari, te face sa te gandesti la muca depusa pentru realizarea lor si la eforturile financiare care au fost facute.
Este greu sa construiesti piramide de piatra in zilele noastre. Dar atunci?
Sa fi investit vechii egipteni atata efort, atata energie, atat timp si atatea resurse...Numai pentru a oferi un loc de veci Faraonului?
Sa fi inaltat o piramida...De 146 m...Numai pentru a oferi un loc de veci Faraonului?
Este posibil!
Numai ca la Giza sunt trei piramide amplasate si construite dupa un plan foarte bine gandit.
Daca vechii egipteni au muncit atat la ele...Inseamna ca este vorba si despre altceva.
Fara doar si poate...Ca vizitarea lor...Poate fi o tinta pentru o vacanta!
Dar se pune intrebarea...Vizitandu-le...Reusesc sa inteleaga turistii de ce au investit Egiptenii atata efort energie pentru construirea lor?
Poate ca sunt unii...Care intuiesc cate ceva!
Poate ca sunt unii...Care au studiat ani de zile piramidele.
Informatii sunt multe acum...De cand cu internetul.
Totusi mai exista si necunoscute!
Pentru a intelege despre ce este vorba...Pentru a incerca sa dam la o parte voalul misterului ce pluteste asupra lor...Sa incercam...Sa facem putin abstractie de la imaginile lor...Imortalizate in fotografii.
Pentru aceasta, sa aducem in fata ochilor...Un posibil plan al ansamblului de la Giza.
 
Planul amplasarii Piramidelor de la Giza
Privind acest plan...Se poate intelege usor...Ca la Giza...Piramidele nu au fost amplasate la intamplare.
Se observa clar o aliniere a lor pe o axa care trece prin colturile lor dinspre SE.
Directia aceasta este importanta. La fel de importanta ca directia in care priveste Sfinxul...Adica directia Nordului.
Egiptenii puteau aseza priamidele si in alte pozitii. Dar ei au fixat clar anumite directii!
Nici Piramidele nu sunt egale...Si asta este important!
Pentru ca induc o anumita deplasare vizuala.
Mai mult decat atat...Dau impresia ca ele infatiseaza un mesaj ascuns...Ce tine si de o anumita ierarhizare.
Cu putina imaginatie...se pot trasa si alte linii...Ajutatoare!
Trasarea acestor linii...Scoate in evidenta o figura...Care ar putea sa ii surprinda pe multi.
Pentru placerea tuturor, o publicam...Sa facem loc urmatorului mesaj ascuns la Giza.
Piramidele de la Giza si Tronul
Se gandeau turistii ca Piramidele acelea mari...Pot ascunde un mesaj plan...Extrem de valoros?
Sa zicem ca un turist ar fi vazut ca cele trei piramide sunt aliniate dupa o axa ce trece prin colturile dinspre SE.
Dar cati ar fi sesizat...Informatia...Ca acolo...La Giza...Aparea si un Tron?
Adica figura geometrica desenata cu culoare rosie?
Nu se poate spune cu exactitate.
Dar ar fi fost putini turisti care are fi obsevat figura desenata cu culoare rosie!
De ce am folosit formularea "figura desenata cu culoare rosie si nu i-am mai spus tron?
"Pentru ca putini...Foarte putini turisti ar fi stiut ce inseamna acea figura!"
Pentru a sti ce inseamna acea figura...Turistii ar fi trebuit sa stie care este originea numelui Isis...Si cum se scrie Isis in Hieroglife.
Informatiile despre originea numelui Isis le puteti citi in randurile de mai jos.

Originea numelui

Isis
în hieroglife
st t
,
B1
Cuvântul Isis provine din numele grecesc Ίσις, care de asemenea a derivat de la denumirea originară egipteană a zeiței prin adăugarea la final a consoanei -s pentru a respecta terminația gramaticală specifică a substantivelor grecești.
Numele egiptean menționat în izvoarele istorice este ỉs.t și se poate traduce prin Tron sau Stăpâna tronului. Pronunția numelui este necunoscută deoarece sistemul de scriere al egiptenilor antici omite vocalele. Conform studiilor recente bazate pe limbile contemporane și dovezile lingvistice coptice, pronunția numelui lui Isis este *ʔŪsat (ooh-saht). Mai târziu, numele ei a supraviețuit în dialectul coptic ca Ēse sau Ēsi și la fel și în cuvintele compuse ce s-au păstrat în numele egiptene târzii cum ar fi Har-si-Ese (prin traducere "Horus, fiul lui Isis").
Pentru a cădea de acord, egiptologii au ales în mod arbitrar să pronunțe numele ee-set. Uneori, ei pronunță ee-sa, deoarece t-ul final din numele ei este o desinență specifică substantivelor feminine care a dispărut în ultimele etape ale limbii egiptene.
Sa fie vorba despre o simpla coincienta?
Poate ca este!
Poate ca nu este!
Sfinxul se afla amplasat langa Piramide...Si legendele spun ca el a fost descoperit...Dupa ce a iesit din Nisip.
Pe Sfinx nu există nicio inscripție care să reprezinte anul construirii. Unii egiptologi cred că a fost construit de către faraonul Khafra, având înfățișarea acestuia, dar unii egiptologi consideră că probabil a fost construit inca din era glaciară, probabil de către o altă civilizație mai veche și mai evoluată decăt cea din urmă. Multe inscripții arată imagini cu niște mașinării zburătoare, care construiau piramidele și Sfinxul. Ultimele teorii spun că Sfinxul a fost construit în timpul celei de a IV-a Dinastii de către Khaf-Ra (Chefren, Kefren), în anul 2500 Î.Hr., după construcța piramidei acestuia. Numele de Sfinx vine de la cuvântul grecesc “sfingo” care înseamnă “a strangula” și grecii l-au folosit pentru prima dată numind o creatură fabuloasă care avea capul unei fete, corpul unui leu și aripi de pasăre care își strangula victimele. Sfincșii au fie cap de berbec și corp de leu, cap de uliu și corp de leu sau capul unui rege sau zeu și corp de leu. “Marele Sfinx” de pe platoul de la Gizeh este o creatură care are capul unui rege (al lui Khaf-Ra, se crede) sau zeu și corp de leu. Ultima dintre teoriile construirii Sfinx-ului este că acesta a fost construit de către regele Khaf-Ra (2558 - 2532 IC), regele celei de a 4-a dinastii. Khaf-Ra a fost unul dintre fiii lui Khufu (Cheops). Sfinxul se aliniază cu piramida lui Khaf-Ra la capătul drumului pietruit și se crede că ar fi fost construit pentru a păzi piramida faraonului. A fost de multe ori îngropat de nisipuri și se spune că, în jurul anului 1400 ÎC regele Thutmose III, pe vremea când era înca prinț, a mers la vânătoare și obosit, a adormit la umbra Sfinxului. Dormind, a visat că Sfinxul i-a vorbit și i-a cerut să-l dezgroape de sub nisipuri, ceea ce regele Thutmose a făcut și a și restaurat această construcție.
Un geolog, dr.Robert Schoch a analizat formele de eroziune ale Sfinxului și a ajuns la concluzia că ele „sunt opera apei, a apei de ploaie”[necesită citare]. În baza posibilității climatologilor de a calcula exact perioadele ploioase din trecut s-a ajuns la noi concluzii privind datarea Sfinxului. Se pare că roca ce alcătuiește celebra construcție a fost expusă eroziunii între 7000-5000î.Hr., perioadă ce corespunde unor perioade ploioase din istoria Egiptului, ceea ce face Sfinxul mult mai bătrân decât afirmă majoritatea egiptologilor. (Lynn Picknet & Clive Prince, Conspirația Stargate p.58) simbol al civilizatiei egiptene.
Sfinxul are corpul unui leu și capul unui rege sau zeu. Capul are 6 m înălțime și 4 m lățime, iar numai ochii au 2 m înălțime. Nasul și barba lipsesc, doar barba fiind expusă la Muzeul Britanic. O istorie arabă din secolul al XV-lea (al carei autor este egipteanul Taqi Al-Maqrizi) ne raportează ca nasul a fost distrus de catre un mistic sufi pe nume Muhammad Saim al-Dahr, acesta supărat fiind pe faptul ca egiptenii vremii, deși nu mai erau de mult pagâni, îl venerau și îi aduceau totuși ofrande, convinși fiind ca fertilitatea adusă de Nil depinde de Sfinx.[1] Arabii egipteni îl numesc "Abu Hol", adică "Tatăl Groazei", iar tăierea nasului, în pământ islamic, era considerată ca un semn de infamie.[2] În trecut, statuia a fost pictată: roșu pentru față și corp și galben cu dungi albastre pentru cap. Sfinxul a fost construit pe locul unei cariere de piatră și se pare că a fost sculptat dintr-o singură bucată de piatră de var. Astăzi, statuia se fărâmițează din cauza vântului, umidității și a poluării din Cairo. Au avut loc câteva restaurări și în timp s-au adăugat noi blocuri de piatră, dar păstrarea acestei statui este încă o problemă. Lucrare făurita în piatră sacră, Sfinxul este considerat o minune a lumii. Nici până în ziua de azi nu este elucidat misterul Marelui Sfinx.
„S-a sugerat că Sfinxul avea cap de leu, ceea ce are sens, dar, mai târziu, a fost redăltuit după chipul unui rege sau faraon. Teoria se bazează pe faptul că, în prezent, capul este prea mic față de trup... cea mai mare parte a istoriei sale, Sfinxul a fost îngropat în nisip până la gât , așa că egiptenii din generațiile mai recente l-au putut sculpta fără să știe de trupul de leu îngropat. Lucru semnificativ, capul și fața Sfinxului sunt mai puțin erodate decât trupul, chiar dacă s-au aflat deasupra nisipului, sugerând că operația de remodelare a avut loc mult mai recent.” („Conspirația Stargate”, p.56)
"Daca Sfinxul nu are cap de om...Atunci este posibil ca atunci cand el a iesit din nisip...Sa fi aratat...Ca o leoiaca."
Dar ce simboluri...S-ar aduna la Giza...Daca Sfinxul ar fi fost o leoaica.
1.Soarele.
2.O hieroglifa din numele lui Isis.
3.O leoaica.
Egiptenii il venerau pe zeul Ra, pe zeul soarelui...Si cele trei simboluri de la Giza ar fi:
1.Zeul Ra,
2.Zeita Isis,
3.Zeitat Bastet.
Pentru ca zeita Bastet este reprezentată fie într-o formă hieratică, de femeie cu cap de leoaică.
Atunci...Ce mesaj este ascuns la Giza?
Daca luam in considerare informatiile din Zodiacul vechilor Egipteni...La Giza sunt prezente toate cele 4 zodii care au cate 3 perioade: Zodia Nilului, Zodia Ra, Zodia Isis si Zodia Bastet.
Sa fie vorba despre o simpla intamplare?
Poate ca este!
Poate ca nu este!
Sfinxul priveste spre Nord...Dar este semn de foc...Care are legatura cu latura dinspre Sud a Piramidei din Mijloc.
De ce ar privi un semn de foc spre Nord...Se pune intrebarea?
De ce este aliniat cu latura dinspre Sud...A piramidei din mijloc?
Nu cumva pentru a atrage atentia asupra punctului de unde rasare soarele?
Egiptenii venerau soarele...Si atunci...Legatura dintre Nord si Sud...Ar fi data...Tod de un semn de foc!
Care aparea la un anumit moment de timp...La fel cum a aparut Sfinxul,..Din nisip!
Dar despre ce semn de foc sa fie vorba?
Problema principala a egiptenilor a fost Fluviul Nil...Apele lui se revarsau la anumite date si se retrageau dupa o anumita perioada.
De ce a fost important pentru ei sa marcheze un semn de foc...Care sa aibe legatura cu directia Nordului si cu cea a Est-ului?
Raspunsul il puteti afla dupa ce urmariti video-clipul de mai jos:


Ati inteles acum?
Pentru egipteni...Steaua Sirius avea o importanta deosebita. Ea aparea pe cerul Egiptului dupa 365 de zile...La rasarit!
Ea marca inceputul perioadei cand apele Fluviului Nil se revarsau.
Sa fie vorba despre o intamplare...Ca axa care trece prin colturile dinspre SE a celor 3 Piramide...Imparte planul in simboluri distincte...De o parte a ei...Spre Vest...Trei Piramide cu baze patrate?
In cealalta parte...Trei figuri geometrice distincte...Printre care Sfinxul?
Poate ca este!
Poate ca nu este!
Egiptenii venerau soarele...Asa ca...La rasarit...Cele trei figuri geometrice din partea Sfinxului...Si-ar fi aruncat umbrele...Spre directia Vest.
Pirmaida cea mare nu are nimic amplasat in fata soarelui...La rasarit.
Piramida cea mijlocie...Are amplasat Sfinxul.



Dar tot de Piramida din Mijloc...Este legata si forma dreptunchiulara care se racordeaza la mijlocul acestei pirmaide cu doua segmente...Asa incat...Forma dreptunghiulara.....Se afla amplasata pe un cerc care urmeaza pe interior latura dinspre Nord a  Piramidei celei mari si latura dinspre Vest a Piramidei mijlocii.



Aceasta amplasare...Arata ca ceva se intampla la un anumit interval de timp...La date precise...Si poate...Nu este deloc intamplator faptul...Ca in interiorul cercului...Sunt numai doua pirmaide...Si Doua forme dreptunghiulare...Care depind de precizia locului in care este amplasat Sfinxul.
Daca Sfinxul arata Nordul si locul unde apare dupa 365 de zile steaua Sirius...Ce ar reprezenta,,,Figurile Geometrice Dreptunghiulare din mijlocul Piramidei mijlocii si din mijlocul Piramidei celei mici?

Stiut este faptul...Ca apele fluviului Nil incep sa se reverse...La mijlocul lunii Iulie...Cand pe cer apare la rasarit..Steaua Sirius...Si stiut este faptul ca apele fluviului Nil incep sa se retraga la mijlocul lunii Septembrie.
De la mijlocul lunii Iulie...Pana la mijlocul lunii August...Trece o luna de zile!
De la mijlocul lunii August...La mijlocul lunii Septembrie...Mai trece o luna de zile.
In total...Doua luni de zile...Adica exact numarul piramidelor inscrise in cerc.
Interesante sunt si cele doua forme dreptunghiulare amplasate in planul Sfinxului.
Se spune despre Steaua Sirius...Ca este o stea dubla!

Sirius A si Sirius B

Pentru observatori...Ea aparea...Cand ca o sigura stea...Cand ca doua stele!
La Giza...Marele Sfinx...Este dat de niste forme geometrice rotunjite...Care difera de cele doua forme dreptunghiulare!
Deci...A vrut arhitectul ca in aceste monumente funerare...Sa transmita mesaje codificate ascunse...Ce contineau informatii importante...Legate de Sirius?
Din cele aratate pana acum...Cu siguranta...Ca asta vrut!
Piramida cea mica...Are si ea la mijloc un desen trasat cu linii drepte.
Sa fie vorba despre o intamplare...Ca forma dreptunghiulara de la capatul acelui segment...depaseste latura dinspre Est a Piramidei celei mari?
Cu siguranta...Ca nu!
Daca asezam riga pe latura dinspre Est a Piramidei celei mari...Nu mai raman decat Sfinxul si Formele Dreptunghiulare.
Daca asezam rigla...Pe directia Nord - Sud...La Forma Dreptunghiulara de pe cercul care atinge pe interior latura dinspre Nord a Piramidei celei mari si latura dinspre Vest a Piramidei mijlocii...Aceasta sectioneaza Sfinxul...Asa inca se vede numai capul Marelui Sfinx de la Giza.


Sa fie vorba despre o simpla intamplare?
Poate ca este!
Poate ca nu este!
Dar ce ar insemna capul Sfinxulu?
Poate ca tocmai varfurile piramidelor!
Sau poate ca tocmai secretul acelor varfuri care lipsesc!
Ar putea ascunde piramidele de la Giza si alte secrete?
Cu siguranta...Ca este posibil!
Faptul ca amplasarea elementelor ansamblului arhitectural...Scoate in evidenta...Importanta capului Sfinxului...Ne face sa ne gadim...La figurile secrete relevate de Piramidele de Cristal.


Poate ca ele...Ar determina cu precizie...Alte locuri!
Spun asta...Si din cauza faptului ca...Numai ele ar putea invinge umbra!








Daca Piramidele de la Giza...Ar avea Varfurile din Cristal...Lumina reflectata de ele...Ar ajunge si pe fetele umbrite...Si ceea ce a fost in umbra atata vreme...Datorita lor...Nu ar mai fi!
Ce s-ar vedea atunci...Nu se stie!
Dar oamenii din zilele noastre...Ar putea sa efectueze acest experiment...Pentru a mai face inca un pas spre cunoastere!

Un comentariu: